Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Swets neemt veerdienst Maassluis-Rozenburg over

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 4 september 2019 17:39

Foto: Stefan Bakker via Twitter


Swets Inland Shipping neemt per direct veerdienstenexploitant OttevangerOV over. Daarmee is het bedrijf ook eigenaar van de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg. Dat bevestigt het bedrijf uit Zwijndrecht desgevraagd aan de WOS. Alle werknemers worden onder de huidige voorwaarden overgenomen.

Boy Ottevanger, eigenaar van OttevangerOV, werd begin 2018 exploitant van de Maassluise veerdienst, voor de periode tot en met 2032. Hij laat weten zijn bedrijf om 'persoonlijke redenen' te hebben verkocht.

Vakbond CNV maakt zich zorgen. "De verkoop is gisteren beklonken, we wisten van niks. De werknemers kregen dit nieuws vanmorgen tot hun verbijstering via een mailtje te horen", zegt onderhandelaar Evert Jan van de Mheen. "De werknemers zijn hier op geen enkele manier bij betrokken, er is geen beroep gedaan op hun kennis en vakmanschap. De manier waarop dit gaat zegt wel weer iets over hoe momenteel de sfeer is tussen werkgever en bemanning."


Storing
Overigens, los van de verkoop, kampt de spitspont woensdagmiddag met een storing.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS