Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Syrische messenzwaaier woensdag voor de rechter

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 4 december 2018 17:24

Foto: Archieffoto


De 28-jarige man uit Syriƫ die eind augustus op de Verdilaan in Naaldwijk met een mes zwaaide, staat woensdag terecht in Amsterdam. De man moet voorkomen in de extra beveiligde rechtbank De Bunker. Hij wordt onder meer verdacht van het willen doden van een of meerdere politieagenten.

Het gaat deze woensdag om een zogeheten pro forma zitting. Dat betekent dat de zaak niet inhoudelijk wordt behandeld. Wel wordt afgesproken hoe de zaak verder zal verlopen. Op 6 september besliste de raadkamer van de rechtbank in Den Haag dat hij nog zeker drie maanden in voorarrest moest blijven. Woensdag wordt duidelijk of het voorarrest verder wordt verlengd.

De verdachte liep eind augustus in verwarde toestand over straat, al zwaaiend met een mes in zijn hand. Familieleden probeerden de man te kalmeren, omdat hij mogelijk zichzelf of anderen iets zou aandoen. Agenten die hem aanspraken schoten uiteindelijk op de man, omdat hij weigerde zijn mes te laten vallen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS