Archief
Google Streetview 1

Google Streetview 1

Taakstraf voor diefstal uit postbussen in Maassluis

De rechtbank in Rotterdam heeft een 22-jarige Hagenaar dinsdag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, omdat hij eind 2015 en begin 2016 stal uit brievenbussen van flats in Maassluis. Ook krijgt hij een celstraf van 9 dagen opgelegd, gelijk aan het voorarrest.

Behalve 'gewone' poststukken nam de man ook autosleutels, bankpassen en pincodes mee uit de postbussen van de flats aan de Zwaluwstraat en Jasmijnstraat. Met de bankpassen nam hij vervolgens ook geld op, de autosleutels gebruikte hij voor diefstal van bijvoorbeeld navigatiesystemen. Later stal hij tijdens een condoleance ook jassen uit een rouwcentrum.

Na zijn aanhouding in oktober heeft de Hagenaar de ruit van een politiecel en de intercom in diezelfde cel vernield. De rechtbank neemt de man dit zeer kwalijk, temeer omdat hij al eens eerder is veroordeeld.

Dat de celstraf niet hoger uitvalt, heeft te maken met het reclasseringstraject dat al sinds 2016 loopt en hij inmiddels is aangemeld voor woonbegeleiding. Ondanks het feit dat het traject bij reclassering moeizaam verloopt, is geadviseerd het huidige toezicht voort te zetten. Zeker omdat, gezien de persoonlijkheidsproblematiek van de man, de kans op recidive groot wordt geacht.

Categorieen:
Maassluis 112