Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Taakstraf voor hennep in Naaldwijks opslagpand

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 6 februari 2018 15:15


Een 48-jarige man uit Duitsland moet een taakstraf van 200 uur uitvoeren, omdat hij gedurende een jaar hennep teelde in het pand van Midi-Unit in Naaldwijk. Dat heeft de rechtbank in Den Haag dinsdag bepaald. Hij moet daarnaast ruim 95.000 euro betalen aan de staat.

De hennepkwekerij, met 1.150 plantjes, werd ontdekt nadat het pand aan de Industriestraat op 2 oktober 2015 was afgebrand. De politie liet daags daarna weten dat zij over foto's beschikte waarop duidelijk een hennepkwekerij te zien was in een van de gehuurde opslagboxen. Ook waren er spullen gevonden waarmee een hennepkwekerij gerund kan worden, zoals koolstoffilters en lampen.

De oorzaak van de brand kon niet meer worden achterhaald. "Wel weten we dat in panden waarin zich een hennepkwekerij bevindt, mensen het niet zo nauw nemen met veiligheidsmaatregelen", zei politiewoordvoerder Cor Spruijt destijds.

De Duitse man zou niet alleen hennep hebben geteeld in Naaldwijk, maar ook in een woning die hij verhuurde in Eindhoven. Dit kon echter niet bewezen worden en hiervoor is hij dan ook vrijgesproken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS