Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Taxibedrijf De Roo failliet

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 22 mei 2019 11:43

Foto: Google Streetview 1


Het Naaldwijkse bedrijf De Roo Taxi BV is door de rechtbank Den Haag failliet verklaard. Het contractvervoer, zoals van scholieren, wordt voorlopig voortgezet. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de mogelijkheden van een doorstart, zo meldt curator Martijn Vermeeren woensdagochtend.

Het faillissement betreft niet de gehele organisatie van De Roo, die onder meer ook aan autoverhuur en leasing doet. Bij De Roo Taxi BV zijn 98 mensen betrokken. Bij de chauffeurs gaat het om zeer sterk uiteenlopende omvang van de werkuren.

Over de oorzaak van het faillissement kan de curator feitelijk nog niets zeggen. "Ik ben nog geen 24 uur actief als curator", verklaart Vermeeren. Hij wijst wel op de in het algemeen "heel dunne marges" in de taxibranche.

Het bedrijf is opgezet in 1929 als Droog Taxi en in 1974 overgenomen door Gerard de Roo. Sindsdien is het bedrijf in handen van familie De Roo.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS