Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Testritjes met metrotoestellen op Hoekse Lijn

Vanaf volgende week donderdag worden er testritjes gemaakt met metrotoestellen op de Hoekse Lijn. Aankomende zondag rijdt het eerste toestel, getrokken door een diesellocomotief naar station Maassluis Steendijkpolder.

Er wordt in de komende weken getest hoe de interactie is tussen de bovenleiding en het metrovoertuig, hoe de positie is tussen de metro en het perron en er worden zogeheten baanvaksnelheidstesten uitgevoerd tot maximaal 40 kilometer per uur.

Om te kunnen testen wordt de stroom op de bovenleiding gezet. Dan kunnen er ook 'kortsluitproeven' uitgevoerd worden. Tijdens de kortsluitproef wordt er kortstondig – ongeveer 5 minuten - spanning op de baan gezet. Deze testen worden ‘s nachts uitgevoerd.

Lage snelheid

Deze eerste testen worden met lage snelheid uitgevoerd. Bij het passeren van de overwegen zet de projectorganisatie verkeersregelaars in, omdat in deze testfase de spoorbomen nog niet werken. Het testen is naar verwachting op zondag 10 september afgerond.

Daarna kan worden gestart met de laatste werkzaamheden aan de Hoekse Lijn, de zogeheten afbouw. Het gaat dan onder meer om het aanbrengen van het gekleurde glas op de stations, het op de definitieve plaats leggen van de kabels en leidingen en het opruimen van de bouwmaterialen.

Als alle bouwwerkzaamheden zijn afgerond, kan een begin worden gemaakt met het test- en proefbedrijf dat februari volgens moet zijn afgerond. Volgens de oorspronkelijke planning zou de ombouw van de Hoekse Lijn naar een metroverbinding in september al klaar zijn.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS