Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tevredenheid over Furieade: 'het was een sprookje'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: zondag 6 oktober 2019 11:45

Foto: Facebook Furieade


De veertigste editie van stadsfeest Furieade in Maassluis loopt op zijn einde. Na de 'Lazy Sunday' op het Schanseiland zit het programma erop. Afzwaaiend voorzitter Hans de Bruin kijkt tevreden terug: "Het was een sprookje."

Vooral de opening vrijdagavond rondom de Haven voldeed volgens De Bruin aan alle verwachtingen. Met licht en geluid lieten dertig artiesten kunsten zien. "Zelfs de plensbuien gaven een bepaalde sfeer", blikt hij zondag terug. De horeca in de stad heeft volgens De Bruin niets te klagen.


Na elf edities geeft De Bruin de voorzittershamer over aan een nieuwe generatie. Hij laat het evenement niet uit handen vallen. "Wij gaan op zoek naar een nieuw bestuur. De afgelopen jaren hebben we wel iets neergezet", zegt hij trots. Een paar jaar geleden kon op zaterdag na 17.00 uur een kan afschieten in de stad. "Ik weet niet of het nog groter kan of moet."

Nieuwe plekjes 
Volgens de voorzitter blijft Maassluis verrassen. Zo hebben shantykoren opgetreden naast de Wip, schuin onder eetcafé De Dijk. "Zo ontdek je nieuwe plekjes in de stad. Ik hoop dat ook andere evenementen daar gebruik van maken."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS