Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

The Hookers heeft aandacht voor meidenrugby

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 13 mei 2019 13:27


Zo'n 45 tot 50 meiden uit Zuid-Holland hebben zaterdag hun kunsten vertoond op de velden van rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland. De vereniging organiseerde een speciale meidenrugbydag voor speelsters uit de teams onder 10 en onder 12 jaar.

Het clubbestuur wilde extra aandacht geven aan de meidensport. Want hoewel veel mensen denken dat rugby echt iets voor mannen is, staan wekelijks ook veel dames en meisjes op de rugbyvelden. "Alleen er zijn geen volle teams met meisjes", weet Ruud van der Ploeg, jeugdvoorzitter bij The Hookers. Daardoor worden zij altijd in teams met jongens geplaatst.

De meisjes doen echter bepaald niet onder voor de jongens. "Heel eerlijk gezegd, horen ze echt tot de top van de teams", vindt trainster Quincy Mulder. "Ze zijn veel feller, maar hebben ook een veel inzicht en spelregelkennis. En als ik zeg: 'doe A', dan gebeurt ook A. Jongens doen liever eerst drie keer iets fout voor ze het doorhebben."

The Hookers wil volgend jaar een landelijke meisjesrugbydag organiseren.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS