Archief
Boudewijn Vermeer

Boudewijn Vermeer

Theatershow over PTSS komt naar Naaldwijk

In de Naald in Naaldwijk wordt wordt op 11 november een theatershow over PTSS gehouden. De maker van de theatershow is Erik Krikke. Erik is zelf een veteraan en heeft in Kandahar in Zuid Afghanistan meerdere traumatische ervaringen gehad. Zo werkte hij als operatieassistent chirurgie in Afghanistan, die leidden tot posttraumatische stressstoornis.

In plaats van erover te praten, stopte Erik het weg. Zes jaar na zijn uitzending kwam de man met de hamer. Vooral in de zomermaanden kreeg Krikke herbelevingen van zijn tijd in Kandahar. Erik schreef een boek over zijn ervaringen. Zijn beste vriend waarmee hij in een bandje zit stelde voor om er een theatershow van te maken.

Het theaterstuk is een initiatief van Stichting Veteranen Westland, maar de show is niet alleen voor militairen. Ook een politieagent of ambulancebroeder kan PTSS oplopen. Zelfs burgers kunnen in hun leven tegen iets aanlopen waardoor zij PTSS kunnen krijgen. De theatershow is dan niet alleen voor militairen, ook als je wilt weten wat PTSS precies inhoud, is deze voorstelling een aanrader.