Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Thom (13) ontwerpt mountainbikeparcours in de Hoek

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: dinsdag 9 juli 2019 11:34


De 13-jarige Thom Luijcx uit Hoek van Holland heeft zijn droom zien uitkomen. Op zijn verzoek heeft de gemeente Rotterdam aan de Lemaireweg in de badplaats een mountainbikeparcours aangelegd: De Hoekse Crossbaan. Op 13 juli, van 14.00 tot 16.00 uur wordt de baan officieel geopend.

"In de buurt was niet heel veel te doen, en ik houd best wel veel van mountainbiken", zegt Thom. Daarom heeft hij in juni vorig jaar een mailtje gestuurd naar de gemeente, om te vragen of er misschien een parcours kon komen. 'Kom maar praten', was het antwoord. Toen is gekeken op welke locatie de baan moest komen, en hoe hij eruit moest zien. Een half jaar later kreeg Thom te horen dat de baan er daadwerkelijk zou komen.

Deze week worden de laatste puntjes op de 'i' gezet om de baan af te krijgen voor de grote opening op zaterdag. Zo is er bijvoorbeeld nog een heuvel die te steil is om tegenop te fietsen. Ook een vriend van Thom zou nog een aanpassing willen zien: "Het zou leuk zijn als de baan wat modderiger zou zijn." Er is deze week regen voorspeld, dus ook die wens zou nog kunnen uitkomen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS