Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tien jaar cel voor doden Maassluise cafébaas

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 9 december 2019 14:02

Foto: WOS


De rechtbank in Den Haag heeft een 47-jarige Rijswijker een celstraf van tien jaar opgelegd, voor het vermoorden van zijn ex-schoonvader, een bekende cafébaas uit Maassluis. De rechters geloven niet dat het slachtoffer om het leven is gekomen door een val over een bed. Hij werd namelijk gewurgd.

De twee kregen vorig jaar ruzie in de woning in Rijswijk, toen de Maassluizer daar een televisie kwam ophalen. Volgens de verdachte vielen ze daarbij al worstelend over een bed en kwam het slachtoffer daarbij zo ongelukkig ten val dat hij overleed. De verdediging had speciaal een deskundige uit Canada laten komen om aan te tonen dat dat niet onmogelijk is.

Maar de rechtbank volgt de NFI-deskundige die het verhaal van justitie ondersteunt, dat een val van het bed niet dodelijk kan zijn en dat er daarom geweld moet zijn gebruikt. Volgens de rechtbank passen de bloeduitstortingen op het lichaam van de cafébaas niet bij een val. Het letsel duidt op een armklem en volgens de rechters is het zeker dat het slachtoffer door geweld om het leven is gekomen.

Hogere straf
De rechtbank concludeerde dat de Rijswijker de opzet had om zijn ex-schoonvader te doden. Omdat de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is, kwam de rechtbank met een hogere straf dan het OM twee weken geleden had geëist. De officier van justitie pleitte toen voor een gevangenisstraf van acht jaar, maar dit is uiteindelijk dus tien jaar geworden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS