Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tiende Kindermonumentendag in Midden-Delfland

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 8 september 2017 15:53


De tiende editie van Kindermonumentendag in Midden-Delfland had dit jaar als thema 'Boeren, burgers en buitenlui'. De drie dorpen hadden elk een eigen programma met verschillende activiteiten voor de leerlingen van groep 7 van de basisschool.

De kinderen uit Den Hoorn zouden naar ’t Woudt fietsen. Door de hevige regenval moest worden uitgeweken naar de scholen. Daar leerden de kinderen om zelf boter te maken. De boter uit ’t Woudt was in de gouden eeuw heel populair bij de burgers van steden als Delft en Den Haag.

In Maasland gingen de kinderen op zoek naar verhalen over boeren, burgers en buitenlui uit vroeger tijden in museum De Schilpen. Daarna werden die in het Kreatiehuis aan elkaar doorverteld in de vorm van een smartlap of als een nieuwsbericht door een dorpsomroeper.

In Schipluiden gingen de kinderen aan boord van drie historische, zeilende Westlanders die werden gebruikt om de producten van de boeren naar de stad te brengen. Ook bezochten ze de Dorpskerk, museum Het Tramstation en een monumentale boerderij.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS