Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tientallen extra parkeerplaatsen bij Lyra

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 5 juni 2019 19:21

Foto: hier komen de parkeerplaatsen


Voetbalclub Lyra in De Lier krijgt er 58 parkeerplaatsen bij. Daarmee komt een einde aan parkeeroverlast in de avonduren en op zaterdagen. Dan staan bermen van de Veilingweg vaak aan beide kanten gevaarlijk vol met auto's.

De parkeerplekken komen op een groenstrook aan de Veilingweg, ongeveer 150 meter verwijderd van de hoofdingang van Lyra. Het parkeerveld wordt voor twee of drie jaar aangelegd. Tegen die tijd moet een toekomstvisie voor alle sportclubs in De Lier af zijn, waarin ook een hoofdstuk over parkeren wordt opgenomen.


De gemeente Westland begint dinsdag met de aanleg van het parkeerterrein. Als ondergrond is gekozen voor grastegels, zodat regenwater beter wordt afgevoerd.


Niet alleen het bermparkeren was een ergernis van een aantal omwonenden, ook het parkeerterrein voor vrachtwagens geeft klachten. Zo is geregeld sprake van geluidsoverlast. Een aantal bewoners wil het terrein het liefst helemaal weghebben, maar dat gaat niet.


Op speciaal aangewezen plekken in Westland mogen chauffeurs hun wagen neerzetten, waaronder dus aan de Veilingweg. Dat staat ook opgenomen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Wel zegt wethouder Pieter Varekamp toe, dat de gemeente gaat handhaven op geluidsoverlast.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS