Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tientallen gebroken ruiten door windvlaag

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 14 augustus 2019 13:43

Foto: Roger Overkleeft in zijn kas


In Honselersdijk is veel schade ontstaan door de harde wind in de nacht van maandag op dinsdag. Terwijl bij buren nauwelijks iets kapot is, is tuinder Roger Overkleeft van Kwekershof zwaar getroffen. Er zijn zo'n tachtig ruiten kapot, mogelijk meer.

Er is niet alleen glasschade, ook een deel van het geveldoek ligt eruit. Om nog maar te zwijgen over de gewasschade. Een groot aantal Goldcrest-planten, een coniferensoort, is rijp voor de groenbak.

De windvlaag trok dinsdag rond 03.00 uur over de kas. Bij acht verspreide kappen is er schade. "Onbegrijpelijk hoe je zo plaatselijk zoveel schade kunt hebben", vertelt de tuinder.

Binnen een kwartier na het ontdekken van de schade stond een kassenbouwer op de stoep en begon het opruimen. Planten waar glasscherven in zitten, kunnen niet meer verkocht worden, maar ook zijn er planten door rondvliegend glas geknakt. Overkleeft kan pas eind dit seizoen de balans opmaken. Dan weet hij hoeveel planten zijn weggegooid en hoe groot de schade exact is. 


Overigens mag de tuinder ook van geluk spreken. Hij had nog niet eerder schade gehad en zat er aan te denken om de verzekering op te zeggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS