Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tientallen miljoenen beschikbaar voor energie-innovaties

Bedrijven in Zuid-Holland die zich bezighouden met energie-innovaties kunnen een flinke subsidie krijgen van de provincie. Het overheidsorgaan heeft 35 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een innovatiefonds voor energietransitie met de naam ENERGIIQ. Het is voor energie-innovaties die leiden tot CO2-reductie in de provincie, zo meldt mediapartner Omroep West.

ENERGIIQ richt zich op ondernemers die bezig zijn met nieuwe technologie├źn die bijdragen aan de verduurzaming van energie. Deze bedrijven kunnen bij de provincie een subsidie aanvragen van 250.000 euro tot enkele miljoenen. Het doel van het fonds is de versnelling van de energietransitie.

"Met de 35 miljoen euro die wij beschikbaar stellen voor ENERGIIQ kunnen we de komende jaren heel veel bedrijven helpen om van hun energie-innovaties een succes te maken", aldus Han Weber, gedeputeerde Energie voor de Provincie Zuid-Holland. "Met dit fonds kan de provincie haar sterke positie op het gebied van zowel energietransitie als innovatie verder uitbouwen."

Start in september
ENERGIIQ start op 1 september 2017. Vanaf die datum kunnen bedrijven zich melden bij het fondsteam als zij extra geld nodig hebben voor hun duurzame projecten.


Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS