Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tijn (11) kan naar EK honkbal, maar daar is geld voor nodig

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 20 mei 2019 12:48

Foto: Privefoto Wouter Fredrikze


De 11-jarige Tijn Fredrikze uit Maassluis is één van de spelers die deze zomer met het Nederlands honkbalteam voor spelers onder 12 jaar naar het EK in Trebic (Tsjechië) mag. Daarvoor zoekt het team echter nog de nodige financiële middelen, want geld is niet beschikbaar.

Vanuit sportkoepel NOC*NSF en de honkbalbond worden geen subsidies verstrekt aan teams onder 16 jaar en dus moet de reis naar Tsjechië zelf worden betaald, liet vader Wouter Fredrikze zondag weten in WOS Sport op WOS Radio. Om dat mogelijk te maken, heeft Tijn met zijn moeder al eens koekjes gebakken en verkocht en hebben de spelers ook armbandjes verkocht.

Daarmee is echter nog niet voldoende geld opgehaald. Daarom is inmiddels een donatiepagina opgezet. In totaal is voor het hele team zo'n 15.000 euro nodig. "Daar zitten niet alleen de reiskosten in, maar ook de accommodatie, eten, het wassen van de kleding en ook de Europese bond moeten worden betaald", zegt Wouter Fredrikze. Hij denkt dat Nederland, dat vorig jaar in Boedapest vierde werd en een jaar eerder in Utrecht vijfde, op het podium kan komen.

Tijn Fredrikze speelt sinds dit seizoen voor de Topsport Academie Unicorns in Rotterdam, daarvoor was hij actief bij Neptunus in diezelfde plaats. Hij heeft echter één groot doel voor ogen: "Ik wil heel graag later in Amerika spelen. Dat is het hoogste wat je kunt behalen."

Doneren kan via de website Talentboek.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS