Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Tiny House' nu ook in Westland

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 23 juni 2016 12:05

Foto: Facebook


Een piepklein huisje waar net genoeg ruimte is voor twee personen om in te wonen, en zo onafhankelijk mogelijk te zijn. Dat is het concept van een Tiny House. Het is een trend die is overgewaaid uit Amerika en nu ook voet aan wal heeft in Westland.

Shirly van der Hoeven en Roy Mosterd zijn bezig met het opbouwen van hun Tiny House in De Lier. De mobiele woning mag, als ie klaar is, staan bij vakantiepark Vlugtenburg in 's-Gravenzande. Maar de bedoeling is dat het huisje ook gewoon een vast plekje kan krijgen in Westland. Het koppel gaat daarover in gesprek met de gemeente.

Regenwater
Een van de aspecten van het wonen in een Tiny House is dat je zo zelfvoorzienend en onafhankelijk mogelijk bent. Dus voor de elektriciteit worden zonnepanelen op het dak gelegd en regenwater wordt op het dak opgevangen voor drinkwater en om mee te douchen. Alleen het koken gebeurt gewoon op gas.

En als je dan zo weinig ruimte hebt, dan moet je het zo praktisch mogelijk indelen. Zo kan de bank dienen als opbergruimte en het aanrecht worden verlengd tot tafel. Het stel bouwt ondertussen, met een beetje hulp van familie, vrolijk door. In september moet het huis af zijn.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Varend Corso 2018
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS