Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Toch geen recreatiegebied bij Abtswoude 52 in Schipluiden

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 7 november 2019 13:27

Foto: Nieuwe tekening voor Abtswoude 52


Er komt toch geen recreatiegebied op de plek waar voorheen de asbestboerderij aan het Abtswoude 52 stond. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland besloten. Reden is dat het college de grond beschikbaar wil houden voor agrarisch gebruik door de melkveehouderijsector en vindt dat er in de omgeving al genoeg recreatiegrond is.

Inmiddels is de asbestboerderij helemaal weg en wordt door de provincie Zuid-Holland de laatste hand gelegd aan de sanering van de ernstige bodemverontreiniging daar. Ook is door een adviesbureau onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor agrarisch gebruik van het gebied. Uit dat onderzoek zijn geen bezwaren naar voren gekomen.

Hoewel de gemeente dus vooral wil insteken op agrarisch gebruik, is er in een nieuw ontwerp voor het gebied wel rekening gehouden met een struinpad van Abtswoude 52 naar de Tanthofkade. Ook wordt nog gekeken naar de nu aanwezige beplanting en welke rol die kan spelen in het gebied.


Eerder werden er nog twee subsidies vergeven voor het transformeren van het stuk grond tot recreatiegebied, maar nu de plannen wijzigen, komen die grotendeels te vervallen. Tegelijk zijn de jaarlijkse onderhoudskosten van 15.000 tot 20.000 euro voor het stuk niet langer voor de gemeente.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS