Archief

Toch parkeerplaatsen op plek Kerklaan 7 in Wateringen

De woning aan de Kerklaan 7 in Wateringen wordt toch niet tijdelijk gebruikt voor het huisvesten van urgent woningzoekenden. De Westlandse gemeenteraad krijgt op korte termijn een kredietaanvraag voor de sloop van de woning en het inrichten van de vrijkomende ruimte tot parkeerplaatsen. Dit blijkt uit de schriftelijke beantwoording van de rondvraag van GemeenteBelang Westland tijdens de raadsvergadering van 19 februari.

In april 2018 ging de gemeenteraad akkoord met het collegevoorstel om de woning aan te kopen en op die plek parkeerplaatsen aan te leggen om zo de grote parkeerdruk in het centrum van Wateringen te verminderen. Begin deze maand liet het college in een brief aan MKB Westland echter weten te willen wachten op de nog op te stellen centrumvisie voor Wateringen en de woning daarom tijdelijk te willen gebruiken voor urgent woningzoekenden.

Het college stelt nu dat er is onderzocht of een combinatie van extra parkeren en wonen mogelijk is om zo een win-win mogelijk te maken, maar dat dit toch weinig extra parkeerplaatsen oplevert. "De beantwoording aan MKB was niet helemaal correct. MKB Westland zal daarover worden bericht."