Archief

Toegankelijkheid bushaltes Maassluis beter dan gedacht

De toegankelijkheid van bushaltes in Maassluis blijkt beter dan aanvankelijk werd gedacht. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de Verenigde Senioren Partij door het college van B en W. De partij stelde vragen omdat 56 procent van de haltes in de stad niet goed toegankelijk is voor iedereen, maar nu blijkt dat dat percentage is gebaseerd op verouderde cijfers. Inmiddels is nog maar 38 procent niet helemaal toegankelijk.

De cijfers kwamen uit een brief van belangenbehartiger Metrocov. Die organisatie wil dat alle haltes in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag goed toegankelijk zijn voor alle reizigers. Het college deelt die mening en wil dat uiterlijk in 2025 alle haltes in Maassluis goed toegankelijk zijn. B en W geeft daarbij prioriteit aan de haltes Stellingmolen, Rozenlaan en Westeinde. Bij de laatste moeten er alleen nog geleidelijnen aangebracht worden.

Er zijn ook haltes waar minder snel iets mee zal worden gedaan. Dan gaat het om de Einsteindreef, Van der Waalsdreef en de Einthovendreef. Deze haltes worden namelijk vanaf de ingebruikname van de Hoekse Lijn alleen nog een aantal maal per week 's nachts aangedaan door de nachtbus.

Categorieen:
Maassluis Politiek