Archief

Toeristisch Overstappunt bij de Westlandse Druif

Bij de Westlandse Druif in Monster wordt een zogeheten Toeristisch Overstappunt (TOP) gerealiseerd. Zo'n overstappunt ligt nabij toeristische en recreatieve gebieden waar men kan wandelen, fietsen of varen. Het punt is ingericht met bestrating, een bankje en een fietsenrek. Informatieborden vermelden wat er allemaal in de omgeving te doen is. Mensen die met de auto komen, kunnen deze gemakkelijk kwijt op het parkeerterrein.

Vanaf de Westlandse Druif kunnen verschillende wandel- en fietsroutes worden gevolgd. Denk aan een wandeling naar de Zandmotor of een fietstocht in de Poelzone. De Westlandse Druif, Stichting Bezoek Westland en Stichting TOP-routenetwerken zullen de routes de komende tijd uitwerken en informatie over toeristische attracties in de buurt verzamelen.

Toeristische Overstappunten zijn in heel Zuid-Holland te vinden. Het overstappunt in Monster wordt mede mogelijk gemaakt door financiƫle steun van de voormalig voorzitter van de Westlandse Druif, Joop Gardien uit Wateringen. Het is na De Bonte Haas in Wateringen het tweede Toeristisch Overstappunt in Westland. Het overstappunt bij de Westlande Druif moet medio 2017 gerealiseerd zijn.