Archief
WOS Media

WOS Media

Toeschouwers geven Corso 50.000 euro

Toeschouwers langs de kant hebben in het eerste weekeinde van augustus ruim 50.000 euro gedoneerd aan het Varend Corso. De opbrengst van de actie Duit voor een Schuit is donderdag bekendgemaakt. Het bedrag is iets lager dan vorig jaar, toen haalden de scouts met narrenmutsen een bedrag van 52.500 euro op.

Voor het tweede jaar op rij konden bezoekers ook pinnen. Volgens Christine Strijbis, die de communicatie namens het corso doet, is daar dit jaar meer gebruik van gemaakt. Vorig jaar ging het om slechts 1.000 euro, nu werd voor ongeveer twee keer zoveel gepind. "We hopen die groei vast te houden."

Duit voor een Schuit is een collecte-actie die in 2012 in het leven werd geroepen. Als gevolg van de economische crisis was het destijds moeilijk om sponsors te vinden, en werd de hulp van het publiek ingeroepen. Bezoekers van het corso konden vanaf dat moment hun waardering voor de boten uiten in de vorm van een financiƫle bijdrage. Sindsdien is het publiek de grootste sponsor van het evenement.

Categorieen:
Cultuur