Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Toeschouwers geven Corso 50.000 euro

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 15 augustus 2019 12:46

Foto: WOS Media


Toeschouwers langs de kant hebben in het eerste weekeinde van augustus ruim 50.000 euro gedoneerd aan het Varend Corso. De opbrengst van de actie Duit voor een Schuit is donderdag bekendgemaakt. Het bedrag is iets lager dan vorig jaar, toen haalden de scouts met narrenmutsen een bedrag van 52.500 euro op.

Voor het tweede jaar op rij konden bezoekers ook pinnen. Volgens Christine Strijbis, die de communicatie namens het corso doet, is daar dit jaar meer gebruik van gemaakt. Vorig jaar ging het om slechts 1.000 euro, nu werd voor ongeveer twee keer zoveel gepind. "We hopen die groei vast te houden."

Duit voor een Schuit is een collecte-actie die in 2012 in het leven werd geroepen. Als gevolg van de economische crisis was het destijds moeilijk om sponsors te vinden, en werd de hulp van het publiek ingeroepen. Bezoekers van het corso konden vanaf dat moment hun waardering voor de boten uiten in de vorm van een financiële bijdrage. Sindsdien is het publiek de grootste sponsor van het evenement.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS