Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Ton voor versnelde innovatie in tuinbouw

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 2 februari 2018 15:23

Foto: Archieffoto Provincie


Gedeputeerde Adri-Bom Lemstra van de provincie Zuid-Holland heeft vrijdag het zogenoemde innovatiepact van Greenport West-Holland getekend. Doel van dit pact is de ontwikkeling van innovaties te versnellen in de regionale tuinbouwsector en mogelijke belemmeringen weg te nemen. De provincie investeert 100.000 euro in dit pact.

Van het geld wordt onder meer een programmaregisseur aangesteld, die moet optreden als aanjager en verbinder. "De programmaregisseur signaleert innovaties, initieert nieuwe projecten en verbetert de financierbaarheid van projecten. Daarnaast houdt hij/zij het bereiken van de gestelde doelen in de gaten", aldus de provincie.

Het innovatiepact heeft een looptijd van minimaal drie jaar en is een samenwerking met Hogeschool Inholland, Lentiz, LDE-Hub, WageningenUR Glastuinbouw, Hogendoorn, de gemeentes Delft, Midden-Delfland en Westland, en de Haagse Hogeschool.

Bom-Lemstra: "Nieuwe verdienmodellen door bijvoorbeeld speciale teelten, nieuwe technologieën als robotica, sensortechnologieën en telen op afstand zijn nodig om de wereldkoppositie in de tuinbouw te behouden. Een ondernemer kan dit niet alleen. Hiervoor is samenwerking met andere ondernemers, de overheid en de kennisinstellingen nodig."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS