Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tot nu toe al 220 illegalen ontdekt in Hoek van Holland

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 8 augustus 2019 10:10

Foto: Mediacentrum Defensie


In Hoek van Holland zijn in de eerste zes maanden van dit jaar 220 vreemdelingen ontdekt die illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Dat zijn er aanzienlijk meer dan in het eerste halfjaar van 2018, toen 140 illegalen werden gesnapt. In heel 2018 ging het om 450 'Hoekse' vreemdelingen.

Hoek van Holland is met 220 gevallen veruit de 'populairste' plaats van Nederland om een illegale oversteek te wagen. In Europoort gaat het om 130 mensen die het probeerden, in IJmuiden en Vlissingen waren dat er 10. Van de 450 mensen die dit jaar het Verenigd Koninkrijk illegaal probeerden in te reizen of zijn ingereisd, is 82 procent aangetroffen in Nederland.

Bijna de helft van de illegalen komt uit Albanië. Daarna volgen Afghanen (12 procent) en onbekend (12 procent). Ook uit Eritrea (8 procent) en Vietnam (5 procent) komen naar verhouding veel vreemdelingen.

De illegalen worden vrijwel altijd door de Koninklijke Marchaussee opgespoord. Afgelopen dinsdag nog. Toen werden 21 vreemdelingen aangetroffen in een koelwagen, waaronder ook kinderen. Waarschijnlijk hadden zij de Vietnamese nationaliteit.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS