Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tot vier jaar cel voor cokevondst in Den Hoorn

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 2 oktober 2018 14:09

Foto: Archieffoto Regio15


De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag twee mannen veroordeeld tot celstraffen tot vier jaar voor het bezit van 615 kilo cocaïne. De drugs was opgeslagen in een loods aan de Vrij-Harnasch in Den Hoorn en werd op 9 november ontdekt bij een inval.

De officier van justitie eiste eerder vijf jaar cel tegen Bart M. uit Bussum en Hagenaar Brent van D.. De rechtbank kwam tot het oordeel van vier jaar. Bij M. werd daar nog een half jaar van afgehaald, vanwege een vormfout. Een derde verdachte, Hagenaar Stefano Z., is vrijgesproken. De rechtbank acht niet bewezen dat hij wist dat de andere twee mannen cocaïne in zijn loods hadden opgeslagen.


Op de bewuste bewuste avond van 9 november viel rond 21.30 uur een arrestatieteam binnen. Bij de inval werden 31 dozen met cocaïne gevonden. Daarnaast werd ook vijf kilo coke ontdekt, die in een grote boodschappentas zat. De drugs hadden een straatwaarde van 16 miljoen euro.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS