Archief

Trambrug voor een deel ingepakt

Wie al even niet in Schipluiden is geweest, kijkt zijn ogen uit bij de Trambrug. Het bouwwerk is voor een deel ingepakt, om te voorkomen dat schadelijke stoffen vrijkomen bij het verwijderen van oude verflagen.

De brug uit 1911 - van oorsprong een WSM-spoorverbinding tussen Schipluiden en Maasland - is aan groot onderhoud toe. De oorspronkelijke groene kleur keert terug en er komt een fietsdek op te liggen, los van de metalen constructie.

In de oude verflagen zit lood. Ook is het kankerverwekkende Chroom 6 aangetroffen. Daarom is om een deel van de brug folie gespannen, zodat er geen gevaar ontstaat voor de volksgezondheid.

Klinken

Lassen aan het oorspronkelijke staal is hier niet mogelijk. Daarom is gekozen voor de techniek klinken. Het ambachtelijke klinken komt op deze schaal niet meer voor. De gemeente Midden-Delfland heeft het daarom over een uniek project.

Vaarverkeer kan gewoon onder de brug door en voor fietsers en voetgangers is een noodbrug aangelegd. In oktober wordt het fietsdek aangebracht. De rest van het werk aan de brug duurt nog tot eind dit jaar.

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur