Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Triagetent voor coronapatiënten naast Reinier de Graaf

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 19 maart 2020 14:46

Foto: Dennis van Schie


Er komt een zogenoemde triagetent naast het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Vanaf komend weekeinde wordt een grote stroom patiënten met coronaklachten verwacht. De tent, die naar verwachting vrijdag klaar is, is bedoeld om hen op te kunnen vangen.

Woensdag werd al duidelijk dat huisartsen patiënten met coronaklachten op een centrale locatie willen gaan beoordelen. Op die manier kan zo efficiënt mogelijk worden omgegaan met de beschermende kleding die huisartsen dragen. Ook wordt het risico op een eventuele besmetting van andere patiënten in huisartsenpraktijken zoveel mogelijk beperkt.

In Westland en Midden-Delfland worden coronapatiënten dus doorgestuurd naar Delft. In de zogenoemde triagecentra werken huisartsen en doktersassistenten samen om alle patiënten met een mogelijke besmetting te zien.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS