Archief

Tuinbouw Ondernemersprijs gaat naar Westlands bedrijf

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt in januari voor het eerst sinds 2013 weer uitgereikt aan een Westlands bedrijf. De drie kanshebbers van 2020 komen namelijk allemaal uit deze gemeente. Rozenkweker SK Roses en telersvereniging Prominent in De Lier en kamerplantenkwekerij Plantanious in Kwintsheul zijn de drie kanshebbers. Voorzitter Michiel van Ginkel verraste de drie bedrijven vrijdagochtend met hun nominatie.

SK Roses kweekt snijrozen op locaties in De Lier en Den Hoorn. Het familiebedrijf is ooit opgericht door Sjaak Koene en inmiddels staat alweer de derde generatie aan het roer. Het bedrijf heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan.

Telersvereniging Prominent werd in 1995 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een club van 29 tomatentelers in Westland en Midden-Delfland, maar ook ver daarbuiten. Samen zijn zij goed voor 360 hectare tomaten. Het hoofdkantoor staat in De Lier.



Plantanious is sinds begin dit jaar de nieuwe naam van kwekerij Loek Jansen en staat onder leiding van de tweelingbroers Joost en Freek Jansen. Het bedrijf is al drie generaties gespecialiseerd in het telen van groene kamerplanten en bloeiende seizoensproducten voor in huis, tuin, terras of balkon. De kas in Kwintsheul bedraagt 4,5 hectare.

Sion Orchids in De Lier was in 2013 de laatste Westlandse winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De afgelopen zes jaar ging de prijs steeds naar een bedrijf buiten Westland. Vorig jaar werd de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen door Anthura uit Bleiswijk.

De uitreiking voor de prijs van 2020 is op 8 januari in de Keukenhof.

Gefeliciteerd! Plantanious B.V. is de tweede genomineerde voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020.

Geplaatst door Tuinbouw Ondernemersprijs op Vrijdag 25 oktober 2019

Last but not least! Prominent is de derde genomineerde voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020. Van harte gefeliciteerd! #TopTuinbouw

Geplaatst door Tuinbouw Ondernemersprijs op Vrijdag 25 oktober 2019