Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tuinbouw Ondernemersprijs gaat opnieuw aan Westland voorbij

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 10 januari 2018 16:46

Foto: Tuinbouw Ondernemersprijs


Al is het Westland het kloppend hart van de vaderlandse tuinbouwsector, het wil niet zeggen dat daar bijna altijd de sectorprijzen naartoe gaan. Voor de vijfde maal in successie is de Tuinbouw Ondernemersprijs buiten de regio terechtgekomen. Het is nu het handelshuis Royal Lemkes uit Bleiswijk dat zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouwsector mag noemen.

Royal Lemkes ontving deze prijs "voor durf, doorzettingsvermogen en duurzaam ondernemen" woensdagmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de tuinbouw op de Keukenhof in Lisse. De andere twee genomineerde bedrijven waren de biologisch-dynamische groenteteler De Lepelaar uit Sint Maarten en orchideeënteler OK Plant uit Naaldwijk.

De jury concludeerde dat de genomineerden alle drie hoog scoorden op alle criteria van goed ondernemerschap. Royal Lemkes won uiteindelijk de ondernemersprijs, omdat het volgens de jury opvallend veel verantwoordelijkheid toont en initiatief neemt om projecten op te zetten die de keten duurzamer maken. Het bedrijf clustert bijvoorbeeld het groepsvervoer per regio, waardoor minder vervoersbewegingen ontstaan. "Bijzonder is het personeelsbeleid, met als uitgangspunt dat de medewerkers en hun omgeving centraal staan", aldus de jury.

Winnaars in voorbije vijf jaar:
2017 JUB Holland, Noordwijkerhout;
2016 Boomkwekerij Ebben, Cuijk;
2015 Florensis, Hendrik-Ido Ambacht;
2014 4Evergreen, Steenbergen;
2013 Sion, De Lier.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS