Archief
WOS Media

WOS Media

Tuinderij niet brandveilig; inperking van activiteiten

Activiteitenlocatie De Tuinderij in De Lier voldoet niet aan de eisen op het gebied van brandveiligheid, blijkt uit onderzoek van de gemeente Westland. Tot het bedrijf diverse aanpassingen heeft gedaan, mag het maximaal 50 mensen tegelijkertijd ontvangen, heeft de gemeente bepaald. Verder ontbreekt er een horecavergunning.

De maatregelen die genomen moeten worden, zijn onder andere het aanpassen van de brandmeldinstallatie en het impregneren of verwijderen van diverse versieringen. Ook moeten vluchtwegen worden aangepast. Het bedrijf laat weten zo snel mogelijk te willen voldoen aan de veiligheidseisen. Wanneer het bedrijf zich niet aan de beperkingen houdt, volgen er boetes.

De inperking van het aantal gasten tegelijkertijd heeft gevolgen voor geboekte feesten en partijen. "Op dit moment doen wij er alles aan om onze gasten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en waar mogelijk een alternatief te bieden," laat De Tuinderij weten. Voor buitenactiviteiten als de Solextour verandert er niets.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen