Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Twaalf kandidaten voor burgemeesterschap Westland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 11 juli 2018 12:15


Tien mannen en twee vrouwen hebben gesolliciteerd naar de functie van burgemeester in Westland. Dat meldt de provincie Zuid-Holland. Zij variëren in de leeftijd van 41 tot 62 jaar en zijn lid van CDA, PvdA, VVD, D66, een lokale partij of niet aan een politieke partij verbonden. Een aantal heeft al bestuurservaring, anderen komen uit het bedrijfsleven of van daarbuiten.

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, voert de komende tijd gesprekken met de kandidaten en legt daarna een selectie voor aan de vertrouwenscommissie van de Westlandse gemeenteraad. De vertrouwenscommissie spreekt met deze personen en doet vervolgens een aanbeveling op basis van de profielschets.

De gemeenteraad zal naar verwachting eind oktober twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken, waarbij de raad een voorkeur aangeeft voor één van de twee. De nieuwe burgemeester moet begin 2019 aan de slag gaan.

De nieuwe burgervader (of -moeder) is feitelijk de opvolger van Sjaak van der Tak, die in oktober vorig jaar het burgemeesterschap verruilde voor de functie van topman bij LTO Glaskracht. Agnes van Ardenne is momenteel waarnemend burgemeester. Zij behoort niet tot de twaalf sollicitanten.

De 12 sollicitanten staan in schril contrast met buurgemeente Maassluis, waar 31 mensen naar de vacature solliciteerden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS