Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Twee kunstwerken keren terug, Gravin Machteld blijft opgeborgen

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 14 februari 2020 21:20

Foto: de Druivenkrentster - foto Arnold Beugelsdijk


De kunstwerken 'Druivenkrentser' en 'Paard en Ruiter' keren binnenkort terug in de buitenruimte van 's-Gravenzande. Dat laat wethouder Piet Vreugdenhil vrijdag aan de WOS weten. Toevallig of niet: Westlands Kunstenaarscollectief WIT protesteert zaterdag juist tegen het feit dat de beelden al geruime tijd niet in het openbaar te zien zijn.

De beelden hebben jarenlang aan de voor- en achterkant van het oude gemeentehuis van 's-Gravenzande gestaan. Nadat het pand aan een projectontwikkelaar is verkocht, verdwenen de kunstwerken in de gemeentelijke opslag. Kunstenaarsgezelschap WIT vindt dat zonde.

Verantwoordelijk wethouder Piet Vreugdenhil wil in maart in het wekelijkse collegeoverleg een voorstel doen voor een nieuwe plek ergens in het centrum van 's-Gravenzande. Als mensen idee├źn of suggesties hebben, hoort hij dat graag. Ook zal hij het genoemde kunstenaarscollectief polsen. Naar eigen zeggen had hij dit voornemen al eerder, nog voordat WIT protest aankondigde.

In een reactie op dit nieuws laat WIT-voorzitter Arnold Beugelsdijk weten, dat het aangekondigde protest van zaterdag wel gewoon doorgaat. WIT voert namelijk ook actie tegen het al twee jaar in de opslag liggende standbeeld van Gravin Machteld. Dat beeld komt in een nog te realiseren tuin van het voormalige gemeentehuis te staan. Het beeld eerder uit de opslag halen beschouwt wethouder Vreugdenhil als het weggooien van geld. 

De actie van Kunstenaarscollectief WIT begint om 11.00 uur op het Marktplein. Een aantal kunstenaars trekt dan met een replica van Gravin Machteld door het centrum. Ook halen zij handtekeningen op tegen het 'falende kunstbeleid van Westland.'


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS