Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Tweede stripboek Jan Booister naar de drukker

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 17 oktober 2017 15:18

Foto: De twee voorkanten van het stripboek


De inmiddels in Rotterdam wonende Maassluizer Jan Booister is klaar met zijn tweede stripboek waarin Maassluis en Rotterdam het decor vormen. Na Jeutje Torpedo's ligt nu O.M.D.D.I.H.T.V. bij de drukker. De titel is de afkorting van Om Met De Deur In Huis Te Vallen. "Dat komt omdat we leven in een tijd van afkortingen," aldus de tekenaar.

Het stripverhaal gaat dit maal om een bijzonder apparaat dat de aura van mensen vastlegt. Daarmee kan de helft van de farmaceutische industrie wel opdoeken. Om dat te voorkomen wordt de de professor van het apparaat ontvoerd. En dan komen Joep, Jeff en Mees in actie, de helden in het verhaal, vernoemd naar zijn kleinkinderen. 


Ook dit stripverhaal kent weer een keur aan bekende gezichten. Van lokaal bekende koppen als die van PvdA'er Joop Luijendijk en TV Rijnmond-presentatrice Suzanne Mulder, tot BN'ers als Wilfried de Jong en Jules Deelder. En de plekken het boeken zijn ook heel herkenbaar. Van De Elbe in Maassluis tot de Euromast in Rotterdam.

Als de stripboeken klaar zijn dan wil Jan een eerste exemplaar aan een bekende Maassluiser uitreiken op De Elbe. Hij laat 750 exemplaren van het boek drukken: "Er komt geen tweede druk, want dan wordt werken en daar zit ik niet op te wachten."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS