Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Twintig appartementen op Harmonie-locatie

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 16 mei 2019 18:25

Foto: WOS Media


Op de nu braakliggende Harmonie-locatie, op de hoek van de Dijkweg met de Verdilaan in Naaldwijk, komt een gebouw met twintig appartementen en eronder maatschappelijke voorzieningen. Het gebouw krijgt vijf bouwlagen, waarvan de bovenste 'inspringt'.

Volgens de gemeente sluit het ontwerp aan op de overige bebouwing van de Dijkweg; qua hoogte wordt aangesloten bij de Verdilaan. "De Verdilaan is één van de hoofdassen van Naaldwijk waar een hogere bebouwingshoogte dan de bestaande dorpsbebouwing gewenst is", aldus het college van B en W van Westland. 

De appartementen zijn levensloopbestendig en er komen parkeerplaatsen onder en vóór het gebouw. Daarnaast vindt onderzoek plaats naar een deelauto-concept.

De voormalige Harmonie was wit van kleur, maar de nieuwe wijkt daar iets van af. "Er wordt een bescheiden contrast gemaakt uit respect voor het tegenoverliggende rijksmonument, het voormalig oude mannenhuis", zo wordt gesteld. "Om dit geringe contrast te bereiken, is gekozen voor een zachte okerachtige kleur die voldoende afstand creëert en tegelijkertijd fris en eigentijds oogt".

Er wordt nu een voorontwerpbestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd voor inspraak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS