Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Twintig zorgappartementen in bankgebouw Maasdijk

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 29 mei 2019 17:06

Foto: Jade van Bodegom is het aanspreekpunt


Mensen met een lichte zorgvraag. Dat worden de nieuwe bewoners van het voormalige bankgebouw aan de Korte Kruisweg in Maasdijk. Er komen dus geen arbeidsmigranten, waar omwonenden en de politiek zo bang voor waren.

In het gebouw zijn twintig woonappartementen en twee appartementen voor intern gebruik gerealiseerd. De huurappartementen zijn zo goed als af. Er zit een keuken en badkamer in, alleen de inrichting moet nog gebeuren.

Jade van Bodegom zal het aanspreekpunt voor de nieuwe bewoners zijn, en liet de WOS woensdag alvast even binnen kijken. Van Bodegom zegt nog in gesprek te zijn met een dokter en apotheker voor ruimte in Huize de Bankier, zoals het complex voortaan heet.

Voor de nieuwe bewoners, die nog wel zelfstandig kunnen wonen, worden thuiszorg en vrijwilligers ingeschakeld. De twee appartementen voor intern gebruik worden ingezet voor bijvoorbeeld een pedicure of kapper. "Zodat het echt een zorgcentrum wordt voor de bewoners en de buurt", vertelt Van Bodegom.

Omwonenden zijn blij dat er weer leven in de brouwerij komt. "In het verleden had de omgeving veel commentaar op wat er zou komen. Maar wat er nu staat, daar zijn we erg tevreden mee", zegt direct omwonende Sjaak van Loenen.

Geinteresseerde huurders en omwonenden zijn woensdag 5 juni welkom. Dan is er open dag in Huize de Bankier. De makelaar vertelt dan meer over de woonoppervlakten en prijzen. De woningen worden vanaf 1 juli verhuurd.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS