Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Uitbreiding moskee Maassluis: "een Efteling heeft weinig zin"

De nieuwbouw van moskee Ibrahim in Maassluis is bijna af. De architect heeft extra goed gelet op inpassing in de buurt. "Een soort Efteling bouwen heeft hier weinig zin", meent de bouwcommissie.

Het gebedshuis van de Marokkaanse gemeenschap aan de Burgemeester Zaneveldstraat is inmiddels wind- en waterdicht. Op de begane grond is de centrale hal en de gebedsruimte voor vrouwen. De mannen moeten naar boven.

Uitbreiding van het huidige pand was hard nodig. "We hebben voornamelijk uitgebreid om extra klaslokalen te creëren voor de leerlingen", zegt Ibrahim El Haddioui van de bouwcommissie. De Ibrahim moskee staat namelijk goed bekend om haar hoogwaardige lessen Arabische taal en Koran-onderwijs.

De architect heeft eerst goed de omgeving geobserveerd en daarna schetsen op papier gezet. "Het heeft weinig zin om hier een soort Efteling te bouwen", gaat El Haddioui verder. "Er is gekozen voor mooi metselwerk en de steen is zorgvuldig uitgezocht". De architect is gespecialiseerd in Spaanse en Andalusische invloeden. "Dat zit helemaal in zijn bloedvaten. We zijn supertrots op het gebouw".

Het werk is nog niet helemaal gedaan. Nu begint het tegelen, het installeren van de audio- en videoapparatuur en het uitrollen van tapijt. De planning was om in september open te gaan, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. De bouwcommissie mikt nu op begin oktober.

Categorieen:
Maassluis Cultuur