Archief
Burgemeester Edo Haan roemde verzetshelden-foto-Rijnmond

Burgemeester Edo Haan roemde verzetshelden-foto-Rijnmond

Uitreiking van de Geuzenpenning in besloten kring

Ondanks de dreiging van het coronavirus is de uitreiking van de Geuzenpenning vrijdag in Vlaardingen doorgegaan. Niet zoals de traditie wil in een volle Grote Kerk van Vlaardingen, maar besloten in het stadhuis, zo meldt mediapartner Rijnmond.

Ook het eerbetoon bij de Geuzengraven op begraafplaats Emmaus ging door met een kleiner gezelschap dan aanvankelijk de bedoeling was. Bij de plechtigheid waren onder anderen de burgemeesters van Vlaardingen, Maassluis en Schiedam aanwezig. Voorzitter Kathleen Ferrier van de stichting Geuzenpenning was opgelucht en blij dat het eerbetoon en de uitreiking van de penning door kon gaan ondanks de coronadreiging.

"We hebben onze maatregelen moeten nemen. Ik ben ook blij dat Sinan Can gewoon aanwezig is om de Geuzenpenning straks uit te reiken. We hebben wel alles 'gedownsized', zo klein mogelijk gehouden. Niet minder plechtig en waardig", sprak het oud-Kamerlid.

De Geuzenpenning is na de ingetogen herdenking op begraafplaats Emmaus uitgereikt aan de Saoedische mensenrechtenbeweging ACPRA. Het publiek kon de feestelijkheden volgen via een livestream op het Twitter-account van de stichting Geuzenpenning.

De Geuzenpenning wordt toegekend als eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten en die zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Het is een initiatief van de Stichting Geuzenpenning die wordt ondersteund door onder meer de gemeenten Maassluis en Vlaardingen.

Categorieen:
Maassluis Cultuur