Archief

Uitspraak in zaak Rentmeester laat op zich wachten

Het gaat nog wel even duren voordat er duidelijkheid komt over de komst van een XL-supermarkt aan de Patijnenburg in Naaldwijk. De Raad van State die de zaak 'Rentmeester' behandelt, zou aanvankelijk deze week uitspraak doen, maar heeft dat uitgesteld.

Omwonenden gaven tijdens de zitting op vrijdag 22 maart een toenemende verkeersdrukte te vrezen op de Simon van Slingerlandstraat, een doodlopende straat waar nu al vrachtverkeer komt ten behoeve van de Dirk van den Broek en Kruidvat in winkelcentrum De Tuinen. In die straat komt ook de in-/uitrit van de parkeergarage van appartementencomplex De Secretaris. In de nieuwe situatie komen daar twee in-/uitritten bij: één voor de bezoekers van de nieuwe supermarkt en één voor bewoners en personeel van De Rentmeester. Ook zouden er dagelijks zes tot tien vrachtwagens langskomen om hun vracht te lossen bij de Jumbo. Ondernemers gaven destijds aan dat komst van de XL-supermarkt gaat zorgen voor meer leegstand in het centrum van Naaldwijk.

Tijdens de zitting werd al duidelijk dat de staatsraden langer de tijd nodig hebben om tot een uitspraak te komen dan de 'normale' termijn van zes weken. Nu blijkt dat ook twaalf weken niet haalbaar is. "Vorige week is een brief aan de partijen uitgegaan dat het nog wat langer duurt", aldus een voorlichtster van de Raad van State. "Kennelijk is het een wat grotere zaak waar veel werk in zit."

Categorieen:
Naaldwijk Economie