Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Unieke prestatie: Flora Holland voor 20ste keer naar Roparun

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 16 mei 2018 16:27


Komend weekend is het weer zover; dan starten meer dan 300 teams aan de goede doelenloop Roparun van Parijs naar Rotterdam. Maar er is geen team dat al zo vaak heeft meegedaan met de estafetteloop als Team Royal Flora Holland, dat de basis heeft in Westland.

Vrijdag vertrekken ze naar Parijs om voor de 20ste keer zoveel mogelijk geld op te halen voor de begeleiding van kankerpatiënten in de laatste fase van hun leven. Ze doen dat door zich te laten sponsoren voor de ruim 500 kilometer die er afgelegd moet worden. Ze doen dat als team, waarbij ieder lid een deel van de route voor zich neemt.

Astrid Groenewegen van het Team Royal Flora Holland is al weken in training, want het belooft een zware run te worden. "Ik heb vorig jaar als begeleider op de fiets meegedaan en de lopers hadden het toen behoorlijk zwaar." 

Zelf doet ze nu voor de eerste keer mee als estafetteloper. Peter Kortekaas, oprichter van het team, is er trots op dat het nog steeds bestaat. "Het is best uniek dat we al zo lang meedoen", zegt hij. "Want er komt best veel bij kijken om het allemaal te organiseren."

Het Team Royal Flora Holland hoopt in totaal 30.000 euro voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten op te halen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS