Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vaarroute tussen Westland en Den Haag geopend

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 16 juni 2017 08:44


Goed nieuws voor vaarliefhebbers: de Strijp- en Reijnerwetering is vanaf nu open voor vaarverkeer. Niet alle bootjes mogen door de watergang, omdat het water ondiep is. Verder geldt er voorlopig enkel eenrichtingsverkeer.

De watergang begint bij de Zweth in Wateringen en loopt langs de Haagse wijk Wateringse Veld naar de binnenstad van Den Haag. Het water verbindt grofweg de vaarrouteknooppunten 13 met 78.

Over het openstellen van de Strijp- en Reijnerwetering is jarenlang gediscussierd door gemeenten, vaarrecreanten en bestuurders binnen het Hoogheemraadschap van Delfland. Er mag vooralsnog alleen vanaf Den Haag richting Westland worden gevaren.

De openstelling van het water is een proef. Na twee jaar wordt de pilot geëvalueerd. Tussen 15 april en 15 juni is de watergang gesloten, omdat de natuuroevers dan het meest kwetsbaar zijn voor golfslag.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS