Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Vaker de regenboogvlag uit in Westland

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 29 november 2019 10:03


Bij het Westlandse gemeentehuis zal jaarlijks op twee extra dagen de regenboogvlag, symbool van LHBTI-emancipatie, worden gehesen. Het college van B en W heeft hiertoe besloten op voorstel van D66 Westland. De vlag hing al uit op Coming-outdag en daar komen IDAHOT en Paarse Vrijdag bij. Westland volgt het voorbeeld van Midden-Delfland.

IDAHOT wordt gevierd op 17 mei en is de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie. Paarse Vrijdag is de tweede vrijdag in december en is een actiedag op scholen waarbij leerlingen en docenten hun steun voor sekse, gender en seksuele diversiteit kunnen laten zien door paarse kleding of accessoires te dragen.

D66 steunraadslid Maxim van Ooijen: "Bij Coming-outdag hangt de vlag al uit bij allerlei instellingen in Westland. Het zou mooi zijn als ze dat op de andere twee dagen ook doen. Verder hoop ik dat andere gemeenten dit voorbeeld van Midden-Delfland volgen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS