Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Valto bijna klaar voor NK veldkorfbal

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 20 juni 2019 17:33


Een groot evenement voor een relatief kleine vereniging in De Lier. Korfbalvereniging Valto organiseert zaterdag het Nederlands Kampioenschap veldkorfbal. En daar wordt het hele sportpark voor omgegooid. De opbouw is donderdag begonnen.

Op wat normaal gesproken het hoofdveld is, wordt nu een horecaplein neergezet. Ook worden op het veld allerlei evenementen gehouden. "Denk aan clinics van de bondscoach", zegt Marleen Slaman, namens Valto bij de organisatie betrokken. "Maar ook kunnen kinderen zich er laten schminken en is er een springkussen."

Op het andere veld wordt een klein stadion gebouwd waar de teams gaan spelen. Ze komen uit alle windstreken. "Het dichtstbijzijnde team komt uit Delft, Fortuna." Ook clubs uit bijvoorbeeld Capelle aan den IJssel, Bennekom en Gorredijk zijn aanwezig.

Met een bidbook heeft Valto het NK voor twee jaar binnengehaald. Een belangrijk onderdeel daarin is de aanwezigheid van veel vrijwilligers. "Het gros van de plekken was snel ingevuld. De laatste plekjes zijn altijd het lastigt: bijvoorbeeld parkeerwachter tijdens de wedstrijden, dan krijg je niks mee", aldus Slaman. "Maar we zijn inmiddels zover dat ook die plekken zijn ingevuld."

Een NK organiseren is overigens duur. De aankleding van het terrein moet de vereniging zelf betalen. Inkomsten komen vooral uit entreebewijzen en entertainment.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS