Screenshot uit livestream Valto

Valto verliest van koploper, Ondo wint juist

Korfbalvereniging Valto heeft zaterdag geen goede zaken gedaan in de Overgangsklasse D. Als gedeeld nummer twee verloor de Lierse ploeg van koploper Pernix met 14-21, dat daarmee ongeslagen blijft. Valto zakt naar plek drie.

De thuisploeg kon de koploper in de eerste helft aardig bijbenen. Bij rust was het verschil slechts drie punten (8-11). In de tweede helft liep de ploeg uit Pernis echter steeds verder uit. Met nog een kwartier te gaan was het 12-18. Uiteindelijk werd het dus nog 14-21

Ondo boekte juist een overwinning op een concurrent. In de eerste klasse E versloeg het Apollo met 17-9. Beide ploegen deelden voorafgaand aan dit weekeinde de tweede plaats, maar de 's-Gravenzanders bezetten die plek nu dus als enige. De achterstand op koploper Phoenix is overigens vier punten.

Maassluis nog altijd puntloos

De korfballers van ckc Maassluis wachten nog steeds op hun eerste zege in de eerste klasse F. Zij verloren nipt van Kinderdijk: 15-17. Maassluis staat onderaan met nog geen enkel punt.