Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van Dalen wint 65ste Ronde van Maasdijk

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 juli 2019 21:23


Jason van Dalen heeft woensdagavond de 65ste Wielerronde van Maasdijk op zijn naam geschreven. De 25-jarige 's-Gravenzander van Metec versloeg Marino Noordam uit De Lier in een sprint-a-deux. Luuk van der Wal (Rotterdam) eindigde als derde in deze koers voor elite/beloften.

Van Dalen en Noordam hadden na zo'n anderhalf uur koers een gat geslagen met de rest van het deelnemersveld en werden niet meer bijgehaald. In de slotfase probeerde Van Dalen zijn mede-vluchter nog los te rijden, maar dat lukte niet. In de sprint pakte hij dus alsnog de zege. Daarmee is hij ook de eerste drager van het Westland Klassement dit jaar, omdat in Honselersdijk geen koers voor elite/beloften werd gehouden.

Bij de regiorenners ging de eerste plaats naar Jelle van Steekelenburg, die afgelopen donderdag in Honselersdijk nog derde werd. De Wateringer had op de meet vijftien seconden voorsprong op nummer twee Yorick van Velthoven. Mark Verbeek werd niet veel later derde.

Roel van Sintmaartensdijk was de sterkste renner bij de gecombineerde koers voor amateurrenners en junioren. De 18-jarige renner uit Zuidland bleef op de Korte Kruisweg Remco Schellevis (Stolwijk) en Loe van Belle (Zoetermeer) voor. Wateringers Mark van Velthoven en Twan van der Drift werden respectievelijk vierde en vijfde.

Historie
De 65ste Ronde van Maasdijk stond in het teken van historie. Zo werd onder meer het oude parcours uit 1952 gereden. Oud-Tourwinnaar Jan Janssen loste het startschot bij de elite/beloften en aan de deelnemers van de Dijkride werd gevraagd zoveel mogelijk op een retrofiets mee te doen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS