Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van Ardenne en raadsleden botsen over locatie lintjesregen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 7 september 2018 00:28


Waarnemend burgemeester Van Ardenne van de gemeente Westland is heel beslist: de jaarlijkse uitreiking van onderscheidingen ter gelegenheid van Koningsdag hoort plaats te vinden in het gemeentehuis. Het terugverlangen naar de grote zaal van De Leuningjes in Poeldijk verbaast haar enorm, zo bleek donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

"Een koninklijke onderscheiding is niet zomaar iets. Dat is een heel bijzondere onderscheiding", betoogde Van Ardenne. En daarom hoort de lintjesregen thuis op het gemeentehuis, vindt zij.


De uitreiking vond dit jaar voor het eerst plaats in het gemeentehuis in Naaldwijk. Vele jaren achtereen gold de grote zaal van De Leuningjes als vaste locatie. Toen die zaal langdurig buiten gebruik raakte wegens de aanwezigheid van asbest, werd voor de lintjesregen uitgeweken naar De Kiem in 's-Gravenzande. Dit jaar was gekozen voor de raadszaal van het nieuwe gemeentehuis.

Westland telde in april het relatief omvangrijke aantal van 31 koninklijke onderscheidingen. Omdat een ontvanger per traditie acht gasten mag meenemen, kon niet iedereen een plek krijgen in de raadszaal. Een deel van de gasten moest daardoor de uitreiking beneden op een scherm volgen.

Verzoek van Seniorenraad
Dat werd de burgemeester niet in dank afgenomen door de Seniorenraad Westland, die in een brief vroeg om voortaan weer te kiezen voor een grote zaal waarin iedereen terechtkan. Die oproep werd donderdagavond volmondig onderschreven door GBW-woordvoerder Remmert Keizer (GBW) en door Cor van der Mark namens het CDA. Ook Willy de Zoete (ChristenUnie-SGP) en Peter Duijsens (Westland Verstandig) stonden positief tegenover terugkeer naar De Leuningjes.

Maar de burgemeester gaf geen krimp. "Ik ben het in het geheel niet eens met de reacties van de raadsleden. En ik was het ook niet eens met de brief van de Seniorenraad", verklaarde zij.
Deze patstelling zal zich overigens vanzelf oplossen, maakte Van Ardenne duidelijk. "U kiest straks een nieuwe burgemeester. Neem dit mee in uw overwegingen", adviseerde zij.

'Westlands drammen'
Zij vond dat sommige raadsleden bleven drammen over uitreiking van de lintjes buiten het gemeentehuis. Partijgenoot Van der Mark maakte met nadruk bezwaar tegen het woord 'drammen'. Van Ardenne reageerde: "Het is echt drammen, Westlands drammen (..)." 

Daarmee leek het agendapunt afgehandeld. Maar Van Ardenne kon er nog niet over uit. Als 'nabrander' verzuchtte zij: "Dan zul je maar een heel mooi gemeentehuis hebben en dan mag je dat niet gebruiken. Dat is natuurlijk ook een beetje te dwaas voor woorden, toch!?"


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS