Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van Ardenne wil snel werk maken van nieuw evenementenbeleid

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: dinsdag 2 januari 2018 20:57

Foto: Eric van Heuveln


Er moet binnen de gemeente Westland snel een nieuw beleid voor evenementen worden opgesteld, omdat de huidige regels niet meer aansluiten bij de realiteit. Dat voornemen kondigde waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne aan in haar nieuwjaarstoespraak.

Van Ardenne vraagt zich af, waarom er zoveel inzet van beveiligers nodig is bij de dorpsfeesten. “Ik geef toe: die dorpsfeesten, dat zijn geen kleine, knusse dorpsfeesten meer. Zij hebben zich ontwikkeld, daar zit vernieuwende kracht achter. Maar niet in ons evenementenbeleid. Dat is al dertien jaar oud. We moeten ervoor zorgen dat dit deze zomer nog aansluit bij de ontwikkeling en massaliteit van onze evenementen”, zei ze dinsdagavond in het nieuwe gemeentehuis.

"Het lijkt wel oorlog"

Zij stond in het begin van haar toespraak nog even stil bij de ook nu weer tamelijk rustig verlopen jaarwisseling, maar: "Eén ding staat voor mij vast: ook al was het rustig, het moet echt afgelopen zijn met het illegale en zware knalvuurwerk. Het lijkt wel oorlog en het is levensgevaarlijk voor mens en dier."

Van Ardenne sprak verder zeer grote waardering uit, voor wat er in de afgelopen jaren door het college van B en W is bereikt. Zo is Westland in de voorbije periode economisch nog sterker geworden. “Er wordt meer geïnvesteerd, bedrijvigheid overal. Maar anderen zeggen het ook: volgens Telos, een onderzoeksinstituut dat jaarlijks gemeenten vergelijkt op duurzame groei, is Westland ten opzichte van vergelijkbare gemeenten van de zestiende naar de zesde plek gestegen. In één jaar! Ofwel: we stonden er goed voor, en het is nog beter geworden”, zei ze.

“Er zijn in 2017 flink wat woningen gebouwd, tot en met het derde kwartaal al 324. De laatste rapportage moet nog binnenkomen, maar als de planning wordt gehaald, komen er daar nog enkele honderden bij”, is haar overtuiging.
“Ook de aanpak om leerplichtigen bij de les te houden werpt vruchten af. Al een paar jaar is de trend dat leerlingen voortijdig de school verlaten, dalende. Een trend waarmee Westland zich gunstig onderscheidt ten opzichte van het landelijke beeld”, aldus de burgemeester.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS