Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van den Berg verwacht wisselingen in elftal Excelsior Maassluis

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 19 september 2019 17:22

Foto: Harry Noordhof


Aanvaller Vincent van den Berg verwacht dat Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille zijn elftal de komende weken op diverse plekken wijzigt en meer defensieve zekerheid inbouwt. Dat zegt de routinier in het programma WOS Sport, dat vanaf donderdagavond te zien is bij de WOS. Van de vier wedstrijden die Excelsior dit seizoen speelde in de tweede divisie, verloor het er drie. Bovendien kreeg de ploeg al dertien doelpunten tegen.

Daarmee heeft Excelsior Maassluis na Spakenburg de meeste doelpunten tegen. "Normaal hebben we voor de winterstop ongeveer twintig doelpunten tegen, nu zitten we daar na vier wedstrijden al bijna aan."

Volgens Van den Berg ontbreekt de vorm bij zijn ploeg. Dat heeft volgens hem mede te maken met de voorbereiding die bij Excelsior korter was dan bij andere ploegen. "Vergeleken met andere clubs zijn we zeker anderhalf tot twee weken later begonnen. AFC is zelfs al op 8 juli begonnen." Al kan het volgens de oud-speler van onder meer Arsenal en Feyenoord soms niet anders. "Het heeft ook te maken met vakanties en onderwijs. Wellicht dat we nadeel hebben van de kortere voorbereiding, maar andere jaren hebben we het ook zo gedaan."

De reserveaanvoerder geeft aan dat Excelsior Maassluis verder belangrijke spelers van vorig seizoen als Milan van Ewijk (naar ADO Den Haag) en Marouane Afaker (Katwijk) mist, maar dat hierin niet de oorzaak van de vele tegengoals gezocht mag worden. Het ligt ook aan de speelwijze van de tricolores, die was tegen topploegen als Katwijk en IJsselmeervogels zeer aanvallend. Vorig jaar speelde Excelsior ook zo en daarmee werd het tweede. "Clubs stellen zich er nu op in."

Van den Berg schrikt overigens niet van de tegenvallende start van zijn ploeg. "Dat is vaker gebeurd, zelfs vorig seizoen toen we uiteindelijk als tweede zijn geëindigd. Met Katwijk en IJsselmeervogels hebben we twee titelkandidaten thuis gehad en daar hebben we flink van verloren. Daar moeten we onze les uit trekken, volgende week moet het beter."

In WOS Sport spreekt Van den Berg met presentator Jeroen Toet en analist Johan Voskamp verder over de goals die Excelsior tegen kreeg tegen Katwijk, over de komende wedstrijd tegen GVVV en over het vertrek van verdediger Milan van Ewijk naar ADO Den Haag en diens toekomst. Het programma is vanaf donderdagavond 19.12 uur elk half uur te zien bij de WOS. De uitzending is ook terug te kijken via WOS.nl.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS