Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van der Helm boekt eerste overwinning in Nieuw-Zeeland

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 17 februari 2020 14:05

Foto: PR


Autocoureur Tijmen van der Helm heeft zondag zijn eerste overwinning geboekt in de Toyota Racing Series, het Formule 3-kampioenschap in Nieuw-Zeeland. De talentvolle coureur uit Den Hoorn kwam in de tweede race van het weekend als eerste over de streep.

Er werden in totaal drie races verreden. De 16-jarige Van der Helm, de jongste in het deelnemersveld, begon met een zesde plek. Tijdens de afsluitende race viel hij uit.

Voor de jonge Midden-Delflander was het pas zijn derde en laatste raceweekend in Nieuw-Zeeland. Hij moest de eerste twee weekenden aan zich voorbij laten gaan, omdat hij toen nog niet de minimumleeftijd van 16 jaar had bereikt.

De Toyota Racing Series gelden als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er deden veel rijders met Formule 3-ervaring mee, net als twee coureurs uit de Red Bull-stal en rijders uit het Renault F1-opleidingsprogramma. "Je merkt soms dat ze meer ervaring hebben, maar daar leer je van", aldus Van der Helm. "Dit soort jongens zorgt ervoor dat het niveau een stuk hoger ligt dan wat ik kende van vorig jaar in de Formule 4. Dat maakt het ook lastiger natuurlijk. Dat ik dan zelfs een race heb gewonnen, was ver boven verwachting."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS