Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Van der Houwen met de billen bloot over Koningshofdossier

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 30 augustus 2016 20:51


Cultuurwethouder David van der Houwen moest dinsdagavond met de billen bloot. Een waar vragenvuur stond hem te wachten. Alle fracties, behalve de Verenigde Senioren Partij (namens wie hij zelf wethouder is) wilden tijdens de commissievergadering openheid van zaken in het voortslepende Koningshofdossier.

De partijen verweten de wethouder niet op het dossier te zitten, dat hij de raad niet genoeg heeft betrokken in het dossier en dat hij zijn toezegging om geen financiële ad-hoc besluiten meer te nemen, niet is nagekomen. Van der Houwen was het daar niet mee eens en zat er naar zijn idee juist wel bovenop.

Ook was er kritiek op de brief die in de zomervakantie door B en W aan de raad is gestuurd. Daarin werd gevraagd om een bedrag van 80.000 euro om te voorkomen dat de Koningshof zou omvallen. Later bleek dat er met 50.000 euro voorlopig genoeg was, een bedrag dat het college zonder toestemming van de raad kon verstrekken.

Toch hoefde de wethouder nog niet door het stof. De vergadering is dan ook nog niet klaar. Volgende week dinsdag vergadert de commissie verder over dit onderwerp.

'Dankzij dit team drijven we nog'
Interimvoorzitter Toine Maes kwam ook nog aan het woord. Hij vindt dat je eerst schoon schip maken, voordat je een schip op koers kunt zetten. "We troffen een stuurloos schip aan. Onvoldoende sturing, onvoldoende informatie door slechte administratie, veel paniekvoetbal waarbij niet doordachte maatregelen zijn genomen. De organisatie is in verwarring gebracht. Maar dankzij dit team drijven we nog. Dit team verdient lof."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
's-Heeren Loo
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS