Nick van der Poel halfweg en Jeroen van Aken zegeviert - foto WOS Media

Van der Poel en Jongerius winnen Bradelierloop

Na twee jaar achtereen de wedstrijd over 5 kilometer te hebben gewonnen, is Nick van der Poel zaterdagmiddag winnaar geworden van de 10 kilometer in de Bradelierloop. De hardloper van het Zoetermeerse Ilion finishte in 32.49 en had daarmee een voorsprong van 8 seconden op zijn clubgenoot Maarten van Zetten.

Bij de vrouwen ging de overwinning op de 10 kilometer in De Lier geheel conform de verwachting naar de Wateringse Marlies Jongerius, in 36.57. Janna van Dijk (Haag Atletiek) werd tweede, in 40.28.

De wedstrijd over 5 kilometer werd nu een prooi voor Jeroen van Aken (Haag Atletiek). Hij passeerde de eindstreep op de Veilingweg in 15.43. De tweede plaats was voor de winnaar van de 5 kilometer bij de VTM Loop, Timo de Geus, in 15.56 en als derde finishte Heulenaar Sjoerd van Marrewijk, in 15.58.

Bij de vrouwen is op deze afstand Elsbeth Ciesluk (Haag Atletiek) momenteel de baas. Zij finishte in 17.49. Tweede werd Mariska Brittijn (Leiden Atletiek) in 18.00 en 10 seconden later kwam Lisan Duijvestijn (Olympus '70) als derde over de streep.